• 1

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

  • 2

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

  • 3

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

  • 4

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

Copyright 2024 - Зоран Ангеловски Основна школа "Доситеј Обрадовић" Војводе Путника 60 26360 Пландиште

Субота,02.03.2024.Семинар ``Оцењивање у школама,једноставно,а квалитетно``- Хајдучица


    У суботу, 02.03.2024.године, у Основној школи ``Јован Јовановић Змај`` у Хајдучици je одржан семинар ``Оцењивање у школама - једноставно, а квалитетно. На семинару су  учествовали и наши учитељи, наставници и стручна служба школе. Ово је била прилика да се боље упознамо са новинама у оцењивању по новом правилнику о оцењивању у основним школама.


Уторак,30.01.2024.Противпожарна вежба


   У уторак са почетком у 9.часова у нашој школи je изведена  противпожарна вежба.У вежби су учествовали сви запослени,ученици,противпожарна екипа и екипа прве помоћи.На вежби смо показали потпуну спремност да се ученици и особље школе евакуишу у предвиђено време из зграде.


Субота,27.01.2024.Свети Сава - школска слава


    У суботу, 27.01.2024.године,у просторијама школе,обележена је школска слава Свети Сава.Свештеник је освештао и резао славски колач,док су ученици са својим наставницима приредили пригодну приредбу са драмским комадом и песмом школског хора. >>>


Субота,23.12.2023.Новогодишња честитка!


Срећне божићне и новогодишње празнике,пословни успех и личну срећу жели Вам,

колектив ОШ ``Доситеј Обрадовић``Пландиште.


Петак,22.12.2023.Крај првог полугодишта - Хуманитарна приредба


   У петак 22.12.2023. године су подељене ђачке књижице и ученицима је започео зимски распуст. Од самог почетка школске године није било прекида наставе и рада, тако да су ученици с нестрпљењем дочекали данашњи дан. Након поделе књижица, ученици су уживали у пригодној приредби, хуманитарног карактера. Приредбу су припремили ученици са својим наставницима, а сав приход од улазница је подељен, као помоћ онима којима је најпотребнији.Снимак приредбе...>>>


Уторак,17.11.2023.„Одговор на кризне ситуације и трауматичне догађаје“


   Министарство просвете је у сарадњи са Министарством здравља и УНИЦЕФ-ом, у оквиру пројекта „Одговор на кризне ситуације и трауматичне догађаје“, израдило видео материјале за родитеље и запослене у установама образовања и васпитања под називом Родитељи са децом у кризним ситуацијама” и Наставници са децом у кризним ситуацијама”. Видео материјали су израђени у циљу оснаживања родитеља и запослених у систему образовања за пружање подршке деци, односно ученицима, у превладавању кризних и трауматичних догађаја.

   Видео материјал за родитеље - Родитељи са децом у кризним ситуацијама

   - https://youtu.be/nXJqqt4PVmE  

  Видео материјал за запослене у установама образовања и васпитања - Наставници са децом у кризним ситуацијама  

   - https://youtu.be/P9O5iN7LOcU


Недеља,15.10.2023.Екскурзија ученика из Маргите - Београд 2023.


   Ученици од 1. до 8. разреда из Маргите посетили су 15. октобра наш главни град. Том приликом су посетили  зоо-врт, прошетали Калемегданом, обишли војни музеј на отвореном, цркву Ружицу, Дино-парк као и Храм Светог Саве. Ученици су на ову једнодневну екскурзију отишли од новца којег су прикупили на прошлогодишњем и овогодишњем „Јесењем базару“  као и уз помоћ Месне заједнице Маргита која је за ову прилику обезбедила превоз деце и наставника.


Понедељак,02.10.2023.Дечија недеља


   Дечија недеља ове године биће организована од 02. до 08. октобра, под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију.Под слоганом „Велико срце деце Србије”, манифестација ће бити посвећена унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.У нашој школи ће се обележити следећим програмом >>>.


Петак,01.09.2023.Уручени поклони ђацима првацима


    Јутрос у 8,00 сати,школско звоно је означило почетак нове школске године.Као и сваке године,најузбуђенији су били ђаци прваци. И ове године,Општина Пладниште је из буџета издвојила средства за поклон пакете ђацима првацима који су први пут сели у школске клупе.Свим првацима у општини Пландиште уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу,перница,дрвене бојице,фломастери,свеске,блок за цртaње,лењир.Јован Репац,председник Општине,је уручио поклоне малишанима из ОШ „Доситеј Обрадовић” са подручним одељењима у Маргити и у Великом Гају.


Четвртак,31.08.2023.Дан румунског језика


    Дана 31.08.2023. у великој сали Градске куће у Вршцу,је одржана манифестација поводом дана румунског језика, под слоганом „Румунски језик нас спаја”.Међу уваженим гостима  присуствовали су и Генерални конзул Румуније у Србији Георге Дину,представници Румунске православне цркве,Националног савета румунске националне мањине у Србији и гости из Румуније.Ученици наше школе који похађају наставу румунског језика са елементима националне културе,били су део програма.Ученици,Марко Јовановски,Андрија Нистор и Немања Стојанов,предвођени наставницом Зориком Станчу, рецитовали су песме на румунском језику.


Уторак,29.08.2023.Почетак нове школске 2023/2024.године


    У петак,01.09.2023.године почиње нова школска година.Настава почиње у 8:00 часова према распореду за петак.За све ученике путнике превоз је обезбеђен.Свим ученицима и запосленима желимо успешан почетак нове школске године,а нарочито ђацима првацима.За њих се организује као и сваке године свечани пријем.


Среда,09.08.2023.Припремна настава и полагање разредних испита - Обавештење


  Овом приликом обавештавамо све ученике и наставнике о терминима за припрему и полагање разредних испита.Обавештење се односи за све ученике који нису оцењени,односно који су оцењени недовољном оценом. Припремна настава за разредне испите је 16,17 и 18.08.2023.године од 8.00h.Разредни испити биће 21,22 и 23.08.2023. од 8.00h.


Петак,28.07.2023.Календар рада, Правилник о школском календару за школску 2023/2024.годину


   Као и сваке године Министарство просвете доноси Правилник о школском календару за наредну школску годину као и Календар рада.Почетак наредне школске године је предвиђен у петак 01.09.2023.године.


 

 

 

                                                                     Старије вести >>>