• 1

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

  • 2

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

  • 3

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

  • 4

    "Доситеј Обрадовић" Пландиште

Copyright 2024 - Зоран Ангеловски Основна школа "Доситеј Обрадовић" Војводе Путника 60 26360 Пландиште

Упис првака у нову школску 2024/2025.годину


   Драги будући прваци и родитељи,

   Упис у први разред основне школе у школској 2024/25. години обавезан је за сву децу која ће до почетка школске године имати најмање шест и по година, а највише седам и по година (то су деца рођена од 1. марта 2017. до 28. фебруара 2018. године). Упис деце у први разред обављаће се од 8. априла, а тестирање детета врши школски педагог и психолог. Сви предшколци ће од својих васпитача у наредном периоду добити обавештења са детаљима тестирања и уписа. Родитељ приликом уписа детета у школу не доноси ниједан документ у папирном облику, школа их прибавља електронским путем по службеној дужности. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, потребно је да родитељ документ донесе у школу.

Радујемо се вашем доласку и упознавању!

Анђелика Пејовић, педагог
Бранка Фодор, психолог
Весна Ерцеговић Митровић, психолог


Франкофоније - током месеца марта


   Март је месец посвећен франкофонији, француском језику, његовој лепоти, богатству, разноликости. Прославља се на пет континената. Ученици из Барица обележили су овај међународни празник на најлепши начин кроз разне активности!


Субота,02.03.2024.Семинар ``Оцењивање у школама,једноставно,а квалитетно``- Хајдучица


    У суботу, 02.03.2024.године, у Основној школи ``Јован Јовановић Змај`` у Хајдучици je одржан семинар ``Оцењивање у школама - једноставно, а квалитетно. На семинару су  учествовали и наши учитељи, наставници и стручна служба школе. Ово је била прилика да се боље упознамо са новинама у оцењивању по новом правилнику о оцењивању у основним школама.


Уторак,30.01.2024.Противпожарна вежба


   У уторак са почетком у 9.часова у нашој школи je изведена  противпожарна вежба.У вежби су учествовали сви запослени,ученици,противпожарна екипа и екипа прве помоћи.На вежби смо показали потпуну спремност да се ученици и особље школе евакуишу у предвиђено време из зграде.


Субота,27.01.2024.Свети Сава - школска слава


    У суботу, 27.01.2024.године,у просторијама школе,обележена је школска слава Свети Сава.Свештеник је освештао и резао славски колач,док су ученици са својим наставницима приредили пригодну приредбу са драмским комадом и песмом школског хора. >>>


Субота,23.12.2023.Новогодишња честитка!


Срећне божићне и новогодишње празнике,пословни успех и личну срећу жели Вам,

колектив ОШ ``Доситеј Обрадовић``Пландиште.


Петак,22.12.2023.Крај првог полугодишта - Хуманитарна приредба


   У петак 22.12.2023. године су подељене ђачке књижице и ученицима је започео зимски распуст. Од самог почетка школске године није било прекида наставе и рада, тако да су ученици с нестрпљењем дочекали данашњи дан. Након поделе књижица, ученици су уживали у пригодној приредби, хуманитарног карактера. Приредбу су припремили ученици са својим наставницима, а сав приход од улазница је подељен, као помоћ онима којима је најпотребнији.Снимак приредбе...>>>


Уторак,17.11.2023.„Одговор на кризне ситуације и трауматичне догађаје“


   Министарство просвете је у сарадњи са Министарством здравља и УНИЦЕФ-ом, у оквиру пројекта „Одговор на кризне ситуације и трауматичне догађаје“, израдило видео материјале за родитеље и запослене у установама образовања и васпитања под називом Родитељи са децом у кризним ситуацијама” и Наставници са децом у кризним ситуацијама”. Видео материјали су израђени у циљу оснаживања родитеља и запослених у систему образовања за пружање подршке деци, односно ученицима, у превладавању кризних и трауматичних догађаја.

   Видео материјал за родитеље - Родитељи са децом у кризним ситуацијама

   - https://youtu.be/nXJqqt4PVmE  

  Видео материјал за запослене у установама образовања и васпитања - Наставници са децом у кризним ситуацијама  

   - https://youtu.be/P9O5iN7LOcU


Недеља,15.10.2023.Екскурзија ученика из Маргите - Београд 2023.


   Ученици од 1. до 8. разреда из Маргите посетили су 15. октобра наш главни град. Том приликом су посетили  зоо-врт, прошетали Калемегданом, обишли војни музеј на отвореном, цркву Ружицу, Дино-парк као и Храм Светог Саве. Ученици су на ову једнодневну екскурзију отишли од новца којег су прикупили на прошлогодишњем и овогодишњем „Јесењем базару“  као и уз помоћ Месне заједнице Маргита која је за ову прилику обезбедила превоз деце и наставника.


Понедељак,02.10.2023.Дечија недеља


   Дечија недеља ове године биће организована од 02. до 08. октобра, под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију.Под слоганом „Велико срце деце Србије”, манифестација ће бити посвећена унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.У нашој школи ће се обележити следећим програмом >>>.


Петак,01.09.2023.Уручени поклони ђацима првацима


    Јутрос у 8,00 сати,школско звоно је означило почетак нове школске године.Као и сваке године,најузбуђенији су били ђаци прваци. И ове године,Општина Пладниште је из буџета издвојила средства за поклон пакете ђацима првацима који су први пут сели у школске клупе.Свим првацима у општини Пландиште уручена је школска торба – ранац и основни прибор за наставу,перница,дрвене бојице,фломастери,свеске,блок за цртaње,лењир.Јован Репац,председник Општине,је уручио поклоне малишанима из ОШ „Доситеј Обрадовић” са подручним одељењима у Маргити и у Великом Гају.


Четвртак,31.08.2023.Дан румунског језика


    Дана 31.08.2023. у великој сали Градске куће у Вршцу,је одржана манифестација поводом дана румунског језика, под слоганом „Румунски језик нас спаја”.Међу уваженим гостима  присуствовали су и Генерални конзул Румуније у Србији Георге Дину,представници Румунске православне цркве,Националног савета румунске националне мањине у Србији и гости из Румуније.Ученици наше школе који похађају наставу румунског језика са елементима националне културе,били су део програма.Ученици,Марко Јовановски,Андрија Нистор и Немања Стојанов,предвођени наставницом Зориком Станчу, рецитовали су песме на румунском језику.


Уторак,29.08.2023.Почетак нове школске 2023/2024.године


    У петак,01.09.2023.године почиње нова школска година.Настава почиње у 8:00 часова према распореду за петак.За све ученике путнике превоз је обезбеђен.Свим ученицима и запосленима желимо успешан почетак нове школске године,а нарочито ђацима првацима.За њих се организује као и сваке године свечани пријем.


Среда,09.08.2023.Припремна настава и полагање разредних испита - Обавештење


  Овом приликом обавештавамо све ученике и наставнике о терминима за припрему и полагање разредних испита.Обавештење се односи за све ученике који нису оцењени,односно који су оцењени недовољном оценом. Припремна настава за разредне испите је 16,17 и 18.08.2023.године од 8.00h.Разредни испити биће 21,22 и 23.08.2023. од 8.00h.


Петак,28.07.2023.Календар рада, Правилник о школском календару за школску 2023/2024.годину


   Као и сваке године Министарство просвете доноси Правилник о школском календару за наредну школску годину као и Календар рада.Почетак наредне школске године је предвиђен у петак 01.09.2023.године.


 

 

 

                                                                     Старије вести >>>