Copyright 2021 - Зоран Ангеловски Основна школа "Доситеј Обрадовић" Војводе Путника 60 26360 Пландиште

Петак,18.12.2020.Завршетак првог полугодишта-почетак зимског распуста

   Подељене су ђачке књижице и од данас ученицима почиње зимски распуст,а у школске клупе се враћају у понедељак 18.01.2021.године.Свим ученицима и особљу школе овом приликом честитамо предстојеће празнике!


Петак,11.12.2020.Хуманитарна акција - слатки пакетићи за децу са Косова

   И ове године,као и претходних,наша школа се прикључила акцији прикупљања слатких пакета „Слатки караван“ који су намењени деци са Косова и Метохије.Хуманитарна организација „Српска солидарност“ је организатор ове акције,а наши ученици заједно са својим учитељима и наставницима прикључили су се овој акцији >>>.


Петак,05.12.2020.Измене Календара рада за школску 2020/2021.

   Донете су измене у Правилнику школског календара васпитно-образовног рада основних школа за школску 2020/2021.Те промене можемо видети овде.А сам календар васпитно-образовног рада основних школа за школску 2020/2021.можемо видети овде.Измене се односе на зимски распуст,продужење школске године и термине одржавања пробног и завршног испита за осмаке.


Петак,27.11.2020.Прелазак на онлајн наставу од 5.до 8.разреда

   Од понедељка 30.11.2020.године,због све лошије епидемиолошке ситуације,Влада Републике Србије,донела је одлуку да се настава од 5.до 8.разреда у основним и свим разредима средњих школа реализује на даљину.За ученике од 1.до 4.разреда настава ће се одвијати као и до сада непосредним радом у школи.Кратко упутство за ученике од 5.до 8.разреда погледајте овде>>>.


Уторак,10.11.2020.Обавештење за ученике

   Сутра 11.11.2020.је државни празник и неће се ићи у школу.Такође,због ситуације поводом пандемије вируса,неће бити наставе ни у четвртак и петак,12.и 13.11.2020.године,а школа ће наставити са радом у понедељак 16.11.2020.године по важећем распореду.Надокнада изгубљених часова,биће накнадно испланирана.


Четвртак,22.10.2020.Oнлајн курс енглеског језика 

Драги ђаци,

   Обавештавамо Вас да смо поводом почетка нове школске године у сарадњи са компанијом "LINK group" обезбедили онлajн курсеве енглеског језика.

         https://www.savremena-osnovna.edu.rs/

  Савремена основна школа као део компаније "LINK group"  овим курсевима пружа одличну прилику ђацима који желе да усаврше и унапреде своје знање енглеског језика и постану што успешнији у даљем образовању,а касније и у послу.>>>


  Понедељак,12.10.2020.Међународно тестирање ПИРЛС 2021.године

   У Републици Србији се по први пут организује међународно тестирање ПИРЛС 2021.Наша школа једна је од 170 одабраних школа која ће учествовати у овом истраживању.ПИРЛС истраживање организује Међународна асоцијација за евалуацију образовних постигнућа -ИЕА  из Холандије.

   Носилац овог истраживања у Републици Србији је Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, а потписник спровођења студије је Министарство просвете науке и технолошког развоја.У овом циклусу учествује више од 60 земаља света.ПИРЛС мери међународне трендове развоја читалачке писмености ученика четвртих разреда ( узраст 10 година) и пружа земљама учесницама у истраживању јединствену прилику међународно упоредиве податке о читалачким компетенцијама ученика у том узрасту.Ученици 4. разреда из изабраних одељења наше школе ће бити тестирани.

     
                               Школски координатор за процес припреме тестирања и тестирање
   
                                          Драгана Јаћимовски,проф.разредне наставе

Среда,07.10.2020.Ликовна колонија-Барице

   Поводом Дечје Недеље, 7.октобра у основној школи у Барицама одржано је XIII издање ликовне колоније, „Обојени свет детињства“. Сваке године организатор ликовне колоније која се одржава у основним школама са наставом на румунском језику је Румунски центар за демократске институције.Ученике и професоре поздравио је генерални конзул Румуније у Вршцу, господин Георге Дину, потпредседница Румунског центра за демократске институције, госпођа Анишоара Царан, директор основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Барица, господин Сава Дивљаков и заменик председника скупштине Општине Пландиште, господин Владан Младеновић.>>>


Петак,02.10.2020.Дечја недеља - Подељена срећа,два пута је већа

   Дечја недеља је национална манифестација и представља успешан модел сарадње државе, различитих цивилних и владиних организација, повезивања свих важних актера у заштити дечјих права. Сваке године реализује се у циљу побољшања положаја детета у Србији.Ове године се обележава од 05-11.10.2020.године,а код нас у школи по следећем програму >>>.


Уторак,01.09.2020.Почетак и препоруке за безбедан повратак у школе

    Настава je отпочела у уторак 01.09.2020.године у свим основним и средњим школама.Ове школске године мало другачије него до сада.Наиме због епидемиолошке ситуације и броја ученика по резредима,настава се организује по групама ученика.Препоруке за безбедан повратак у школе током трајања пандемије COVID-19,можемо погледати овде>>>.


Петак,28.08.2020.Понашање ученика током боравка у школи

   Ученици су по разредима подељени у две групе.Једна група долази у школу понедељком,средом и петком,док друга група долази у школу уторком и четвртком.Док је једна група ученика у школи,друга група има онлајн наставу код куће.Емисије на РТС-у пратиће наставне садржаје по претходно наведеним плановима.Сваки разред имаће своју учионицу и за време одмора одлазиће само до тоалета и трпезарије на ужину.Како се треба понашати у школи погледајте у видео прилогу који је снимила Основна школа ''Лазар Саватић'' из Земуна >>>.


Петак,28.08.2020.План реализације наставе за време ванредног стања

   У ситуацији епидемије,ЗУОВ је припремио планове реализације наставе за све предмете и разреде који ће бити усаглашени са снимљеним емисијама на РТС-у.Наставницима предлажемо да их користе како би усагласили наставу у школи са емисијама на РТС-у.До планова можете доћи овде>>>.


Четвртак,20.08.2020.Календар рада за школску 2020/2021.годину

    У уторак, 01.09.2020.почиње нова школска година. Календар рада за нову школску годину можете погледати овде. Правилник о школском календару за основне школе можете погледати овде.О томе како ће се настава одвијати,сазнаћемо ускоро.


 

 

                        <<<Претходна страна