Copyright 2024 - Зоран Ангеловски Основна школа "Доситеј Обрадовић" Војводе Путника 60 26360 Пландиште

IMG_5202.JPG
IMG_5215.JPG
20190507_101743.jpg
20190507_102537.jpg
IMG_5208.JPG
IMG_5229.JPG
IMG_5223.JPG
previous arrow
next arrow

  Како је и било најављено, Општину Пландиште званично је посетио Вања Удовичић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије. Министар је у пратњи домаћина, председника општине, Јована Репца и осталих функционера Општине, заменика, Горана Доневског, председника и заменика СО Пландиште, Ендре Сабоа и Владана Младеновића и секретара Спортског савеза општине, Милана Пуђе, посетио и ОШ “Доситеј Обрадовић“ Пландиште и детаљно разгледао фискултурну салу ове школе.

  Испред школе и у самој фискултурној сали, министра Удовичића су дочекали сви ученици школе у Пландишту заједно са директором, Савом Дивљаковим, учитељима и наставницима и осталим запосленим у школи. Посебна радост за ученике био је поздрав министра понаособ са већим бројем ученика. Била је то прилика да се министар Удовичић упозна са начином рада школског спорта и види у каквим условима тренирају и где се такмиче ученици основних школа са територије општине Пландиште као и локални одбојкашки и кошаркашки клубови. Пре него што је са трибина,  у пратњи домаћина видео показне тренинге ФК „Слога и ОК „Пландиште“, министар је о потребама клубова и проблемима разговарао са тренерима и председницима клубова.

  За школу у Пландишту, министар Удовичић је донео поклоне за које је рекао да је зацртао себи и свом Министарству да у року од шест месеци обиђе 250 основних школа у Србији и подели исте поклоне. Министар је данас у Пландишту  изјавио  да захваљује председнику Општине што на један одговоран начин поставља систем спорта и систем омладине у први план. Својим деловањем је показао да су му деца и млади на првом месту и од срца му на томе честита јер показује кроз уређени систем омладинске политике,  кроз донешен Aкциони план за младе за наредне две године, кроз систематизовано место локалног координатора канцеларије за младе, кроз целокупну структуру која је неопходна да постоји на локалном нивоу да би млади могли да се докажу на територији jединице локалне самоуправе, да води бригу о најмлађима и омладини.