У четвртак 24.октобра, ОШ „Доситеј Обрадовић“ је посетио министар науке, образовања и технолошког развоја, Младен Шарчевић са сарадницима. Министра су дочекали председник општине, Јован Репац и директор школе, Сава Дивљаков. Овом приликом министар Шарчевић је обишао целу школу, почев од трпезарије до котларнице, фискултурне сале, спортских терена, учионица и библиотеке. На крају посете министар Шарчевић је изјавио:

 

                                      

    

 

   – Утисци су изузетно позитивни. Три године сам министар и сада обилазимо школе које нисам обишао на почетку мандата. Видимо да је сада потпуно нова слика. Ова школа, након реновирања изгледа као потпуно нова, има још неких ситница које треба да се ураде али све остало што сам видео је за сваку похвалу, од ефикасности, учионица, терпезарије, библиотеке, спортских терена до котларнице и фискултурне сале. Оно што је изузетно важно јесте да се школа у Пландишту чува и одржава. Ово је матична школа са подручним одељењима и оно што смо председник општине, директор школе и ја разговарали јесте даља брига о комплетној школи. Брига се огледа, између осталог и у томе што је бесплатна ужина за све ученике. Оно што мене посебно интересује јесте да деца у Пландишту имају потпуно исте услове школовања као деца у Београду или Новом Саду. Водимо бригу да се опреме библиотеке, да се доопреме кабинети, да наставници прођу обуке, да комплетно образовање буде на високом нивоу.

                                      

   

 

   Председник општине, Јован Репац је захвалио министру на посети и наговестио наставак помоћи Владе републике Србије за школу у Маргити и завршетак фискултурне сале, код реновирања школе у Великом Гају, проширењу спортских терена у Пландишту и опремању кабинета хемије, биологије и физике у школи у Пландишту.